Over Linda

Sinds ik mij kan herinneren ligt mijn hart bij alles wat met honden te maken heeft. Op jonge leeftijd kreeg ik mijn eerste hond, een zwarte labrador die ik Bella noemde. Na diverse trainingen en cursussen bleek dat de jacht training voor ons was weggelegd. Maar omdat Bella al wat ouder werd en ik verder wilde met trainen kwam al snel een tweede labrador Mara in ons gezin. Met Mara heb ik op hoog niveau getraind en wedstrijden gedaan. Vele jaren heb ik dagelijks met mijn hond als team op het veld gestaan en werd mijn passie voor honden alleen maar groter. Helaas worden kleine honden groot en ging ook het pittige vrolijke hondje met pensioen.

Tijd voor iets nieuws.

De cursus hondentrimmen kwam op mijn pad door mijn stage in een hondentrimsalon, deze heb ik met veel succes en plezier in een jaar afgerond en heb in totaal 3 jaar in de trimsalon gewerkt. Ik heb vele honden getrimd van rashond tot onherleidbare bastaardjes en geen enkele dag ben ik met tegenzin de trimsalon binnen gestapt. Door mijn opleiding Dierhouderij ben ik terecht gekomen op een huskyfarm in Fins lapland als stagiaire hondenverzorgster en wildernisgids. Een geweldige ervaring met 100 husky's onder mijn hoede door de wildernis heen. Dat smaakte naar meer! Zo ben ik 2 jaar later na mijn opleiding terug gegaan naar Finland en heb daar nog een seizoen met veel plezier gewerkt. Deze ervaring heeft mij doen beseffen dat ik toch het beste op mijn plek ben als ik een hond in de buurt heb. Linda op huskyfarm, temperaturen van -40 komen vaak voor.

Terug in Nederland...

kwamen de plannen om mijn eigen hondentrimsalon te beginnen en na veel brainstormen kwam ik op het idee om dit mobiel te gaan doen. veel mensen hebben het druk en hebben geen tijd om met hun hond naar de trimsalon te komen dus dacht ik: ik breng de salon naar de honden toe. Inmiddels rijd ik half Zuid-Holland rond met mijn scharen en mijn föhn terwijl ik aan het bouwen ben aan mijn mobiele trimsalon. Als alles volgens planning gaat ben ik medio juni 2011 klaar met mijn bus en hoeven de hondjes niet meer thuis op de keukentafel maar kunnen ze bij mij binnen komen in mijn omgebouwde trimwagen.